info@amsterdam-entertainment.nl
TEL: 0031(0)20-4288738
MOB: 0031(0)6-12163588

Van atenoje, pikketanissie en achenibbisj©

Een spoedcursus Amsterdams

Het Amsterdams is waarschijnlijk het bekendste dialect van Nederland. Daarbij is het een dialect dat hogelijk gewaardeerd wordt door de niet-sprekers ervan en wordt het sterk geassocieerd met humor, anekdotes en een 'goede bak vertellen'.

Spoedcursus Plat Amsterdams        Tante Jet        Workshop Plat Amsterdams Praten

Om u in staat te stellen u een 'Amsterdammer onder de Amsterdammers' te doen voelen hebben wij de spoedcursus Amsterdams ontwikkeld.

U komt keurig ABN sprekend het café in en u gaat anderhalf uur later plat Amsterdams sprekend de deur weer uit.

Onder leiding van uw eigen juf 'Tante Jet' maakt u kennis met het typische Amsterdamse accent, het gebruik van werkwoorden en woordgebruik.

In hoog tempo krijgt u de nodige theorie en praktijkoefeningen gepresenteerd. Zo oefent u bijvoorbeeld de onderstaande zinnen:

De zon in de zee zien zakken              -> moet zijn ->   De son in de see sien sakken

Vincent vindt Valérie een fijne vrouw   -> moet zijn ->   Finsent fint Fallerie een feine frauw   

 

Om echter daadwerkelijk Amsterdams te kunnen praten moet je natuurlijk wel beschikken over de nodige woordenschat. Dit komt aan bod in het onderdeel Amsterdams Idioom.

U leert woorden als ratsmodee (moeilijkheden), geinponem (lolbroek), temeier (zie Wallen), drijfsijssie (een eend) enzovoort.

Tegen het einde van de workshop worden alle deelnemers onderworpen aan een examen. Dit is deels schriftelijk door middel van een dictee en een vertaalopdracht en deels mondeling door middel van een spreektest.

Nadat alle deelnemers hun diploma 'Amsterdams' hebben ontvangen eindigt de workshop met het gezamenlijk zingen van, hoe kan het ook anders, 'Geef mij maar Amsterdam'.

'Van atenoje, pikketanussie en achenebbisj' is een hilarisch programma dat niemand onverschillig zal laten. Na afloop kunt u in ieder geval de Amsterdammers in hun eigen dialect aanspreken.

Wilt u reserveren, weten welke mogelijkheden er nog meer zijn of een vrijblijvende offerte aanvragen? Bel: 0031(0)20-4288738 of mail naar : info@amsterdam-entertainment.nl

 

Vanaf 10 personen
1,5 uur

29,50 p.p. excl. BTW

Spoedcursus Amsterdams o.b.v. Tante Jet

2 drankjes per persoon (bier, fris of wijn)

Diploma

- Lunch/Diner
- Rondvaart
- Rondleiding
- Spelprogramma

Smartlappenworkshop Superbe

Meezingen in Mokum

De leukste uitjes in Amsterdam !
U heeft de Flash Player nodig om deze animatie te bekijken.