info@amsterdam-entertainment.nl
TEL: 0031(0)20-4288738
MOB: 0031(0)6-12163588

Broodje Mokum III

Het gaat al mis tijdens de lunch! De gids komt niet opdagen, dus neemt de ober jullie mee op een verhalende stadswandeling door Amsterdam

Lunch

U heeft een lunch met aansluitend een stadswandeling bij Amsterdam Entertainment geboekt. Onder begeleiding van een uiterst professionele gids zult u de oude binnenstad én geschiedenis van Amsterdam leren kennen.

U verzamelt in een gezellig café-restaurant in de Jordaan waar u na de lunch door uw gids zult worden opgehaald. In het café wordt u enthousiast ontvangen door ober Fred die hoog opgeeft over de kwaliteit van het door uw geboekte programma.

Helaas komt er enige tijd later een telefoontje van het kantoor met een vervelende mededeling: de gids zit vast in een lift met tien Japanse gasten en het ziet er niet naar uit dat hij snel vrijkomt. Om toch een oplossing te kunnen bieden vraagt het kantoor aan Fred of hij de wandeling 'even' wil overnemen. Na enig aandringen is Fred, met gepaste tegenzin, bereid om Amsterdam Entertainment uit de brand te helpen.

Amsterdamse Anekdotes Wandeling        Stadswandeling door Amsterdam        Café Lowietje in Amsterdam

Amsterdamse Anekdotes Wandeling©

Fred neemt u mee op een wandeling door zijn Amsterdam en vooral zijn buurt; de Jordaan.

Nu is feitenkennis (jaartallen en dergelijke) niet Fred zijn sterkste kant. Maar Fred is zo'n typische toffe, getapte Amsterdamse jongen vol verhalen én verhalen vertellen is wél zijn sterkste kant.

U zult Amsterdam op een hele andere manier leren kennen. De verhalen van Fred laten u het Amsterdam van vroeger en nu zien. Serieuze verhalen, treurige verhalen, maar vooral veel hilarische verhalen over het leven van gewone Amsterdammers door de eeuwen heen. Daarbij kent Fred elk straatje, steegje, grachtje en natuurlijk elk café en neemt hij u mee naar de mooiste plekjes. Overal heeft hij een verhaal.

Wist u bijvoorbeeld dat Jan Klaasen en Katrien echt hebben bestaan en in de Jordaan woonden of dat er in de jaren '50 van de vorige eeuw serieuze plannen waren om de gehele Jordaan te slopen. Waar kun je nog de echte Amsterdamse leverworst krijgen en wanneer werd de laatste woning in Amsterdam op het riool aangesloten?

Het zijn maar enkele voorbeelden van de vele mooie verhalen en anekdotes die u te horen krijgt tijdens de 'Amsterdamse Anekdotes Wandeling'.

De wandeling eindigt, hoe kan het anders, in een typisch Amsterdams café waar u gezellig kunt naborrelen én waar u kunt meezingen op gezellige Amsterdamse muziek.

De 'Amsterdamse Anekdotes Wandeling' is een bijzondere, theatrale wandeling waarbij de verhalen over Amsterdam en de Amsterdammers centraal staan.

 

Vanaf 6 personen
3 uur
€45,50 p.p. excl. BTW

Ontvangst en begeleiding gedurende het gehele programma

Lunch bestaande uit soep, luxe broodjes, fruit, koffie, thee en melk

Theatrale wandeling 'Met Yoka door de Jordaan'

2 drankjes (bier, fris of wijn) in Amsterdams café

- Diner
- Rondvaart
- Spelprogramma

- Workshop

Broodje Mokum I

Broodje Mokum II

Onze andere Theatrale Wandelingen

De leukste uitjes in Amsterdam !
U heeft de Flash Player nodig om deze animatie te bekijken.