info@amsterdam-entertainment.nl
TEL: 0031(0)20-4288738
MOB: 0031(0)6-12163588

Waterlooplein & Muziektheater

Een rondleiding over het Waterlooplein en achter de schermen van het Muziektheater

Deze stadswandeling begint bij de bekendste rommelmarkt van Nederland; het Waterlooplein. De dagelijkse markt is hier gevestigd sinds 1893 en nog steeds is hier van alles te koop. Het Waterlooplein is een mooi en levendig stukje Amsterdam omringd door bijzondere monumenten zoals de Jozef en Aäron kerk en de Portugese Synagoge.

Het plein wordt gedomineerd door de Stopera en het gecombineerde stadhuis en muziektheater. In de openbare ruimte van het stadhuis laat uw gids u het N.A.P. zien, het Normaal Amsterdams Peil. Alle waterstanden in Nederland en grote delen van Europa worden ten opzichte van dit niveau aangegeven. Het originele N.A.P. punt ligt onder de Dam in Amsterdam en is in 1988 verplaatst naar het stadhuis.

Rondleiding Waterlooplein in Amsterdam        Amsterdams Muziektheater         Rondleiding Muziektheater in Amsterdam

De tweede helft van het programma bestaat uit een back stage rondleiding in het indrukwekkende Muziektheater.

Hoe worden decors zo snel gewisseld? Hoeveel mensen werken in het Muziektheater? Waar blijven de kostuums na afloop van een productie? Hoe ziet een dag van een danser eruit? Hoe wordt een pruik gemaakt? Op al deze en nog veel meer vragen zult u antwoord krijgen tijdens een rondleiding door het Muziektheater.

Behalve een theater waar opera, ballet, muziektheater en moderne dansvoorstellingen plaatsvinden, is het Muziektheater ook een enorm productiebedrijf. Alle kostuums, rekwisieten en decors voor voorstellingen van De Nederlandse Opera en Het Nationale Ballet worden door medewerkers van het Muziektheater zelf gemaakt.

Tijdens de rondleiding zult u zich verbazen over wat er komt kijken bij het maken van een productie. U komt in de zaal waar bijna dag en nacht gewerkt wordt en ziet de balletstudio's waar de dansers repeteren. U brengt een bezoek aan het achtertoneel met alle technische faciliteiten zoals hefpodia, zwevende vloeren en belichting en u loopt langs de kostuumateliers van De Nederlandse Opera.

Er is zoveel te zien dat een rondleiding voor eenieder wat te bieden heeft!

 

De gidsen van Amsterdam Entertainment zijn professioneel opgeleid, gediplomeerd en spreken verschillende talen.

Wilt u reserveren, weten welke mogelijkheden er nog meer zijn of een vrijblijvende offerte aanvragen? Bel: 0031(0)20-4288738 of mail naar : info@amsterdam-entertainment.nl

Vanaf 10 personen
2,5 uur
10 - 14 personen €29,50 p.p. excl. BTW
15> personen €25,00 p.p. excl. BTW

Rondleiding over het Waterlooplein o.b.v. een professionele gids

Rondleiding achter de schermen bij het muziektheater

Koffie, thee en een vers gebakken muffin in het muziektheater

- Lunch/Diner
- Rondvaart
- Workshop
- Spelprogramma

Amsterdams Marionettentheater

A Chorus Line, a star is born!

De leukste uitjes in Amsterdam !
U heeft de Flash Player nodig om deze animatie te bekijken.