info@amsterdam-entertainment.nl
TEL: 0031(0)20-4288738
MOB: 0031(0)6-12163588

Oranje Boven!!©

Een theatrale wandeling langs de geschiedenis van Amsterdam en de Oranjes

Uw gids op deze rondleiding is Mevrouw van Burgelaer-Emmer (spreek uit als Emmère), een vurig aanhangster van ons vorstenhuis en de monarchie. Jaargangen 'Ons Vorstenhuis' liggen hoog opgestapeld in haar vestibule, de stamboom van de Oranjes kent zij uit haar hoofd en haar favoriete drankje is Oranjebitter on the rocks.

Deze koningsgezindheid heeft haar wortels in de buurt waar ze geboren is; De Jordaan, een van oudsher zeer Oranjegezinde maar ook zeer arme buurt. Zij was de vijfde dochter uit een achterstandsgezin.

Echter, via een aantal briljante sociale manoeuvres woont Mevrouw van Burgelaer-Emmer met haar derde echtgenoot inmiddels in Oud-Zuid en heeft ze de sporen van haar verleden zorgvuldig uitgewist.

Rondleiding Amsterdam en de Oranjes        Oranje Boven        Oranjewandeling

Zij neemt u mee op een wandeling door het centrum van Amsterdam, langs plaatsen die een rol hebben gespeeld in de relatie tussen de Oranjes en Amsterdam. Een relatie die niet altijd gemakkelijk is geweest, maar toch een relatie die, ondanks dieptepunten in het verleden momenteel zeker hartelijk te noemen is.

De wandeling voert u natuurlijk langs het Koninklijk Paleis op de Dam, de Nieuwe Kerk en de Westerkerk, plaatsen die het decor zijn geweest van belangrijke gebeurtenissen in het leven van de Oranjes. Maar ook minder bekende zaken komen aan bod zoals de juwelier die de Regalia vervaardigde, de winkel waar Prins Bernhard zijn brillen kocht en de plaats waar het idee ontstond voor de Gouden Koets.

Mevrouw van Burgelaer-Emmer laat u ruimhartig delen in haar onuitputtelijke bron van feiten en weetjes, maar zal u ook corrigeren als u een onjuistheid verkondigt ('Een Oranjevorst wordt ingehuldigd, niet gekroond', denk eraan).

De wandeling eindigt in een Jordanees café waar uw gids met u het glas zal heffen op het Oranjehuis.

'Oranje Boven' is een komische theatrale wandeling waarbij u ook nog veel opsteekt over de Oranjes en Amsterdam. 

 

Benieuwd naar het type Mevrouw van Burgelaer-Emmer?

Voor een klein voorproefje klik dan hier.

Wilt u reserveren, weten welke mogelijkheden er nog meer zijn of een vrijblijvende offerte aanvragen? Bel: 0031(0)20-4288738 of mail naar : info@amsterdam-entertainment.nl

Vanaf 6 personen
1,5 uur
23,00 p.p. excl. BTW

Theatrale wandeling o.b.v. mevrouw Burgelaer-Emmer

Glaasje Oranjebitter

- Lunch/Diner
- Rondvaart
- Workshop
- Spelprogramma

Onze andere Theatrale Wandelingen

Float & Walk

Amsterdam Magistraal

De leukste uitjes in Amsterdam !
U heeft de Flash Player nodig om deze animatie te bekijken.