info@amsterdam-entertainment.nl
TEL: 0031(0)20-4288738
MOB: 0031(0)6-12163588

Het Tassenmuseum

Een bijzondere rondleiding langs de geschiedenis van de tas

Amsterdam heeft nu wel een heel leuk museum voor de dames onder ons; het Tassenmuseum! Dit unieke museum laat de geschiedenis van de westerse (dames)tas zien: vanaf de late Middeleeuwen tot in deze eeuw.

Het museum is gevestigd in een schitterend historisch pand uit 1664 aan de Herengracht. Hier wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee en iets lekkers. Hierna wordt u meegenomen op een rondleiding door het museum.

Rondleiding door het Tassenmuseum in Amsterdam        Tassenmuseum Amsterdam        High Tea in het Tassenmuseum

Tijdens de rondleiding zult u verrast worden door de leuke anekdotes en verhalen over de geschiedenis van de tas. Het is de geschiedenis, de variatie in materialen, de vormen en versierende technieken, de kunsthistorische stromingen, de ontwikkeling van het reizen en het cosmeticagebruik die de tas tot een boeiend voorwerk maken en die in de rondleiding tot leven zullen komen.

Elke vitrine verrast u weer met een aantal pronkstukken. Of het nu gaat om een klassiek model van Chanel of Louis Vuitton, of om de tas in vorm van een cruiseschip of tijdschrift, om de buidel die toebehoorde aan een lid van een koningshuis, de tas waarop de aankomst van de eerste giraf in Frankrijk is vastgelegd of om de tas van popster Madonna. Iedere tas heeft zijn eigen bijzondere verhaal.

De rondleiding eindigt in de museumwinkel die een groot sortering tassen van Nederlandse en buitenlandse ontwerpers biedt. Wellicht gaat u met een nieuwe aanwinst naar huis!

Wilt u reserveren, weten welke mogelijkheden er nog meer zijn of een vrijblijvende offerte aanvragen? Bel: 0031(0)20-4288738 of mail naar : info@amsterdam-entertainment.nl

 

Vanaf 10 personen

1,5 uur voor ontvangst en rondleiding.

20,00 p.p. excl. BTW

€27,50 p.p. excl. BTW incl. lunch

€36,00 p.p. excl. BTW incl. high tea

Ontvangst en begeleiding gedurende het gehele programma

Entreebewijs Tassenmuseum

Ontvangst met koffie, thee en gesorteerd gebak
Rondleiding door het museum

- Lunch

- High tea
- Rondvaart
- Workshop
- Spelprogramma

Onze andere Rondleidingen en Stadswandelingen

De leukste uitjes in Amsterdam !
U heeft de Flash Player nodig om deze animatie te bekijken.