info@amsterdam-entertainment.nl
TEL: 0031(0)20-4288738
MOB: 0031(0)6-12163588

Het Amsterdams Marionettentheater

Neem een kijkje achter de coulissen tijdens onze rondleiding in het Amsterdams Marionettentheater

In de 18e eeuw, de tijd van Mozart en Haydn, was opera een zeer geliefd genre. In Midden Europa ontstond het idee voor een nieuwe vorm van opera, waarbij men zocht naar de 'ideale acteurs'. Operazangers hadden dan wel een mooie stem maar konden niet altijd goed acteren en hadden vaak een potsierlijk postuur. Houten acteurs namen hun plaats op het podium in, en de zangers werden voor het toneel geplaatst. Het klassieke marionettentheater, een typisch Europese vorm van marionettentheater waarin muziek en marionetten samen gaan, was geboren.

Rondleiding Marionetten Theater        Amsterdams Marionettentheater        Marionettenvoorstelling in Amsterdam

Het Amsterdams Marionettentheater houdt deze bijzondere theatertraditie in leven. Wekelijks worden hier meerdere opera's uitgevoerd.

Wat dit theater, naast de voorstellingen, zo bijzonder maakt is het feit dat alle marionetten, rekwisieten en decors worden vervaardigd in het eigen atelier door vaste medewerkers en freelancers. Beeldhouwers, houtsnijders, rekwisiteurs en kostuummakers uit Nederland, Oekraïne en Italië werken samen met de musici, zangers en de regie bij het tot stand brengen van de voorstellingen.

U krijgt een kijkje achter de schermen en in de coulissen van dit unieke theater. Tijdens de ontvangst met koffie en taart krijgt u uitleg over de geschiedenis en de traditie van het marionettentheater. Hierna volgt een rondleiding door de ateliers en achter het toneel.

U kunt zien hoe de prachtige marionetten met de hand worden gemaakt en beschilderd. De prachtige zijden en fluwelen kostuums, de schitterende decors, de techniek van het bespelen van de marionetten, dit alles zal de revue passeren.

Na deze rondleiding zult u, daar zijn we van overtuigd, zeker een keer terugkomen voor één van de voorstellingen.

Wilt u reserveren, weten welke mogelijkheden er nog meer zijn of een vrijblijvende offerte aanvragen? Bel: 0031(0)20-4288738 of mail naar : info@amsterdam-entertainment.nl

Vanaf 10 personen
1,5 uur
25,00 p.p. excl. BTW
Rondleiding Amsterdams Marionettentheater
Ontvangst met koffie, thee en taart
- Lunch/Diner
- Rondvaart
- Workshop
- Spelprogramma
Waterlooplein & Muziektheater
De leukste uitjes in Amsterdam !
U heeft de Flash Player nodig om deze animatie te bekijken.