info@amsterdam-entertainment.nl
TEL: 0031(0)20-4288738
MOB: 0031(0)6-12163588

Het Amsterdams Historisch Museum

Ontdek en beleef de geschiedenis van Amsterdam

Het Amsterdams Historisch Museum is gevestigd in het voormalige Burgerweeshuis. Alleen het complex is al een bezoek waard. Het bevindt zich tussen de Nieuwezijds Voorburgwal en de drukke Kalverstraat, dus werkelijk in het hart van de stad. De twee prachtige binnenplaatsen zijn een oase van rust op een steenworp afstand van één van de drukste winkelstraten van Nederland.

Allereerst wordt u ontvangen met koffie en taart in restaurant David en Goliath, de voormalige koeienstal van het weeshuis.

Hierna krijgt u een rondleiding door het museum.

Amsterdams Historisch Museum        Rondleiding door het Amsterdams Historisch Museum        Schuttersgalerij in Amsterdam

Het Amsterdams Historisch Museum vertelt de geschiedenis van Amsterdam, de ontwikkeling van een onbeduidend vissersdorpje tot de wereldstad die zij vandaag de dag is.

Deze ontwikkeling wordt al bijzonder mooi in beeld gebracht door de digitale groeikaart in de eerste zaal. Hierop kunt u de ontwikkeling van Amsterdam, vanaf het allereerste begin rond 1200 tot aan de aanleg van IJburg in 2002 volgen.

Tijdens de rondleiding krijgt u alles te horen over de geschiedenis van Amsterdam waarin natuurlijk de VOC en de handel in het algemeen een enorme rol hebben gespeeld.

Na de rondleiding heeft u nog de mogelijkheid om op eigen gelegenheid in het museum en het complex rond te wandelen. Er is ook altijd een tijdelijke expositie.

Een onderdeel dat beslist niet wordt overgeslagen is de unieke Schuttersgalerij, een overdekte steeg met tientallen 17e -eeuwse groepsportretten.

Een bezoek aan het Amsterdams Historisch Museum is een absolute aanrader en een perfect begin voor uw dagje uit in Amsterdam.

Wilt u reserveren, weten welke mogelijkheden er nog meer zijn of een vrijblijvende offerte aanvragen? Bel: 0031(0)20-4288738 of mail naar : info@amsterdam-entertainment.nl

 

Vanaf 10 personen
1,5 uur voor ontvangst en rondleiding.

10 - 14 personen €20,00 p.p. excl. BTW
15> personen €17,50 p.p. excl. BTW


Entreebewijs Amsterdam Historisch Museum
Ontvangst met koffie, thee en taart
Rondleiding door het museum
- Lunch/Diner
- Rondvaart
- Workshop
- Spelprogramma
In Oud Amsterdam
De leukste uitjes in Amsterdam !
U heeft de Flash Player nodig om deze animatie te bekijken.