info@amsterdam-entertainment.nl
TEL: 0031(0)20-4288738
MOB: 0031(0)6-12163588

Likeur en Jeneverproeverij

In de Pijlsteeg vindt u één van de oudste proeflokalen en distilleerderijen van Amsterdam; Wynand Fockink. Op precies deze plek wordt al sinds 1679 jenever en likeur gestookt. Tot de Tweede Wereldoorlog was Wynand Fockink zelfs één van de grootste distilleerderijen van Nederland met een enorme export over de hele wereld.

Aan het interieur van het proeflokaal is sinds 1679 weinig veranderd. De naast het proeflokaal gelegen distilleerderij is het stomende, kokende en borrelende hart van Wynand Fockink.

Hier komt het graan, zoals rogge en gerst, tot leven: donderdag wordt er beslag gemaakt en dinsdag wordt er moutwijn gedistilleerd; de basis voor een goede jenever.

In glazen potten staan de kruiden, schillen en zaden te trekken, die na distillatie de basis vormen voor de verschillende likeuren.

Wynand Fockink Pijlsteeg Amsterdam       Jenever en Likeur Proeverij in Amsterdam       Oudste proeflokaal en distilleerderij van Amsterdam

Tijdens de proeverij wordt uitleg gegeven over het Hollands gedistilleerd en de bereiding van likeuren en jenevers. Maar het draait natuurlijk niet om de uitleg maar om het proeven.

U krijgt verschillende jenevers en likeuren geserveerd. Door de uitleg over de bereiding en de verschillende smaakelementen zult u ook werkelijk proeven en begrijpen waarom de verschillende jenevers en likeuren smaken zoals ze smaken.

Deze proeverij is ontspannend en gezellig, zeer geschikt voor buitenlandse gasten en vindt plaats op een schitterende, historische plek.

 

Vanaf 8 personen
45 minuten
14,50 p.p. excl. BTW

Proeverij van drie verschillende soorten jenever of likeur

Uitleg over de verschillende soorten jenever of likeur

- Lunch/Diner

- Rondleiding

- Rondvaart

- Workshop

- Spelprogramma

Bierproeverij

Champagneproeverij

Whisky Proeverij

De leukste uitjes in Amsterdam !
U heeft de Flash Player nodig om deze animatie te bekijken.