info@amsterdam-entertainment.nl
TEL: 0031(0)20-4288738
MOB: 0031(0)6-12163588

Koffieproeverij

Koffie is wereldwijd een zeer populaire drank, die gewaardeerd wordt om de smaak en stimulerende werking. Nederlanders drinken jaarlijks circa 140 liter koffie. Dat is ongeveer 3 kopjes per dag. Met deze hoeveelheid koffie per jaar behoren Nederlanders tot de 'enthousiaste koffiedrinkers'. Je kunt het overal krijgen, zo vaak en zo veel je maar wilt en ook nog eens in diverse soorten, smaken, kleuren en maten.

Maar wat is nou precies de geschiedenis van koffie of thee? En waar komt het eigenlijk vandaan?

Koffieproeverij in Amsterdam       Koffie proeverij Amsterdam       Koffie proeven in Amsterdam

In een ouderwets koffie- en theewinkeltje, gelegen aan de leukste winkelstraat van Amsterdam, de Haarlemmerdijk, wordt u vriendelijk ontvangen door Loucky Velder, de eigenaresse van 't Zonnetje.

De geschiedenis van 't Zonnetje gaat terug tot 1642. In het jaar 1895 begon 't Zonnetje met de verkoop van koffie, thee en kruiden, één van de activiteiten die tot de dag van vandaag tot de kernactiviteiten van het bedrijf horen.

Boven het winkeltje, in de gezellige 'huiskamer', krijgt u alles te horen over de koffieboon. Zowel de geschiedenis als de herkomst van koffie komen aan bod. Ook leert u hoe u koffie moet proeven, uiteraard met wat lekkers erbij!

U kunt uw proeverij uitbreiden met een heerlijke High Tea. U heeft de keuze uit een drie/zes gangen High Tea met zoete en hartige zelfgebakken biologische lekkernijen!

 

Vanaf 8 personen
1,5 uur
12,50 p.p. excl. BTW

Lezing over koffie of thee

Proeven van koffie of thee

Iets lekkers bij het proeven

- High Tea driegangen
- High Tea zesgangen

- Rondleiding

- Workshop

- Rondvaart

- Spelprogramma

- Lunch/Diner

Onze andere Proeverijen
De leukste uitjes in Amsterdam !
U heeft de Flash Player nodig om deze animatie te bekijken.