info@amsterdam-entertainment.nl
TEL: 0031(0)20-4288738
MOB: 0031(0)6-12163588

Broodje Mokum I

Na de lunch een theatrale wandeling door de Jordaan in Amsterdam

Lunch

U wordt ontvangen in een gezellig café-restaurant in de Jordaan, waar u een lunch krijgt geserveerd.

Na de koffie wordt u opgeschrikt door Yoka, een enigszins excentrieke dame. Is dit werkelijk uw professionele gids?

Met Yoka door de Jordaan©

Yoka is een warmhartige, goedlachse Jordanese meid, die veel praat en veel zingt. Zij neemt u mee voor een wandeling door de Jordaan, de bekende buurt in Amsterdam. Althans, dit was de bedoeling. Yoka ligt in scheiding met haar vierde echtgenoot en voelt zich niet in staat om u op uw gezellige wenken te bedienen.

Met Yoka door de Jordaan        Stadswandeling door de Jordaan        Theatrale rondleiding door de Jordaan

Zij heeft haar zuster Nelleke gevraagd de rondleiding over te nemen. Nelleke is echter het tegenovergestelde van Yoka en heeft zich geheel 'losgemaakt' van haar achtergrond en de buurt. Ze is omhoog getrouwd, woont in Amsterdam-Zuid, en wordt liever niet aan haar jeugd herinnerd. Gaandeweg de wandeling komt Nelleke toch los. Na een paar wijntjes keert haar Jordanese tongval terug en blijkt zij over dezelfde talenten als haar zus te beschikken.

'Met Yoka door de Jordaan' is een theatrale wandeling door deze prachtige buurt; een aaneenschakeling van nauwe straatjes, steegjes, grachtjes en hofjes. Ontmoetingen met bewoners worden aan het toeval overgelaten, hoort die boze taxichauffeur er nou bij of niet, is Nelleke echt de weg kwijt of leidt ze u om de tuin...?

Tijdens de wandeling hoort u alles over het ontstaan en de geschiedenis van de Jordaan en haar bewoners. Vroeger een arme buurt, zelfs een sloppenwijk. Tegenwoordig een yuppenbuurt waar de huizen niet meer te betalen zijn.

De wandeling eindigt in café Lowietje, bekend uit de populaire tv-serie Baantjer, waar Nelleke (of is het toch Yoka?) voor u nog een heerlijke Jordaanmedley zal zingen.

Wilt u reserveren, weten welke mogelijkheden er nog meer zijn of een vrijblijvende offerte aanvragen? Bel: 0031(0)20-4288738 of mail naar : info@amsterdam-entertainment.nl

 

Vanaf 6 personen
3 uur

45,50 p.p. excl. BTW

Ontvangst en begeleiding gedurende het gehele programma

Lunch bestaande uit soep, luxe broodjes, fruit en koffie, thee en melk

Theatrale wandeling 'Met Yoka door de Jordaan'

Twee drankjes (bier, fris of wijn) in café Lowietje

- Diner
- Rondvaart
- Spelprogramma

- Workshop

Broodje Mokum II

Broodje Mokum III

Float & Walk

De Klank van de Stad

Diner Yoka

Amsterdam Magistraal

De leukste uitjes in Amsterdam !
U heeft de Flash Player nodig om deze animatie te bekijken.