info@amsterdam-entertainment.nl
TEL: 0031(0)20-4288738
MOB: 0031(0)6-12163588

Diner Yoka

Na een heerlijk diner maakt u met Yoka een wandeling door de prachtige Jordaan

Diner

U wordt ontvangen in een sfeervol restaurant in de Jordaan, waar u een heerlijk 3-gangen diner krijgt geserveerd. Na de koffie wordt u opgeschrikt door Yoka die u meeneemt voor haar wandeling door de Jordaan.

Met Yoka door de Jordaan        Stadswandeling door de Jordaan        Theatrale rondleiding door de Jordaan

Met Yoka door de Jordaan©

Yoka is een warmhartige goedlachse Jordanese meid, die veel praat en veel zingt. Zij neemt u mee voor een rondleiding door de Jordaan, de bekende buurt in Amsterdam. Althans, dit was de bedoeling. Yoka ligt in scheiding met haar vierde echtgenoot en voelt zich niet in staat om u op uw gezellige wenken te bedienen. Zij heeft haar zuster Nelleke gevraagd om de rondleiding over te nemen. Nelleke is echter het tegenovergestelde van Yoka en heeft zich geheel ‘losgemaakt’ van haar achtergrond en de buurt. Ze is omhoog getrouwd, woont in Amsterdam Zuid, en wordt liever niet aan haar jeugd herinnerd.

Gaandeweg komt zij toch los. Na een paar wijntjes keert haar Jordanese tongval terug en blijkt zij over dezelfde talenten als haar zus te beschikken.

'Met Yoka door de Jordaan' is een theatrale en verrijkende rondleiding door deze prachtige buurt; een aaneenschakeling van nauwe straatjes, steegjes, grachtjes en hofjes. Ontmoetingen met bewoners worden aan het toeval overgelaten, hoort die boze taxichauffeur er nou bij of niet, is Nelleke echt de weg kwijt of leidt ze u om de tuin…? Tijdens de wandeling hoort u alles over het ontstaan en de geschiedenis van de Jordaan en haar bewoners. Vroeger een arme buurt, zelfs een sloppenwijk. Tegenwoordig een yuppenbuurt waar de huizen niet meer te betalen zijn.

De wandeling eindigt in café Lowietje, bekend uit de populaire tv-serie Baantjer. Hier kunt u met uw gezelschap nog even naborrelen, terwijl Nelleke (of is het toch Yoka?) voor u nog een heerlijke Jordaanmedley zal zingen.

Wilt u reserveren, weten welke mogelijkheden er nog meer zijn of een vrijblijvende offerte aanvragen? Bel: 0031(0)20-4288738 of mail naar : info@amsterdam-entertainment.nl

 

Vanaf 6 personen
5 uur voor ontvangst en rondleiding

65,75 p.p. excl. BTW

Ontvangst en begeleiding gedurende het programma
Drie gangendiner met onbeperkt drankjes (bier, fris en wijn) en koffie
Rondleiding ‘Met Yoka door de Jordaan’

- Lunch
- Rondvaart

- Workshop

- Spelprogramma

Diner Trees

Amsterdam Magistraal

De leukste uitjes in Amsterdam !
U heeft de Flash Player nodig om deze animatie te bekijken.